3.kolo FK Rakovník - ABC Bráník 2:2

18.09.2017 13:47

Bod s cenou zlata !

 

FK Rakovník – ABC Braník  2 : 2  (0 : 1)

 

Ve 3. kole II. ligy přivítal zraněními a nemocemi zdecimovaný tým FKR pražského nováčka, a protože lavička není nekonečná, musely domácí hráčky nastoupit jen v deseti.

Od úvodního oťukávání se nejdříve začaly prosazovat hráčky FKR, ale z tlaku vytěžily jen 2 rohy. Pak si hostující tým uvědomil, že hraje proti deseti a převzal otěže zápasu do svých rukou. Snahu korunoval v 29. minutě brankou po individuální akci své nejlepší hráčky – 0 : 1. Do konce poločasu to bylo na jednu branku, ale Havlíková byla vždy na správném místě.

Do druhé půle provedl trenér FKR několik změn v rozestavení hráček a rázem to byly domácí, které nebezpečně ohrožovaly hostující brankářku. V 51. minutě to konečně vyšlo. Míč putoval po ose Landesková, Kubešová a přesně k tyči zakončující Lodeová – 1 : 1. O 3 minuty později bylo ještě lépe. Landesková obrala o míč v pokutovém území s odkopem váhající stoperku, které nezbylo než faulovat. Z následné penalty uklidila Kubešová míč přesně k tyči – 2 : 1.  Hosté vrhli všechny síly do útoku, což vedlo k dírám v jejich obraně, které však už nedokázaly hráčky FKR, zejména Lodeová, využít. Vyrovnat se Braníku podařilo v 70. minutě z rychlého protiútoku – 2 : 2. V závěru s docházejícími silami už domácí hráčky remízu ubránily i díky zkušené Havlíkové.      

 

Milan Klos: „Smekám před holkami a všem se veřejně omlouvám za to, že jsem minule řekl, že vypustily zápas. Odehrát takto bravurně utkání v deseti je skoro neuvěřitelné. Byla radost se na ně dívat. Mně se jenom potvrdilo to, že fotbal hrát umí, jenom někdy nemají svůj den. Ještě jednou děkuji. Mám s toho velkou radost.“

 

Sestava: Havlíková – Brücknerová, Kubešová, Tománková, Erbová – Ajksnerová, Landesková, Fedorková, Lodeová – Mynajová. Trenér: Milan Klos