3.kolo 22.1.2017

23.01.2017 13:44

Rakovnické derby poprvé pro Olympii !

 

Třetí hrací den divizní soutěže ve futsalu žen došlo ve slánské hale na derby rakovnických týmů Sk Olympie a FK. Dalším soupeřem byl oběma týmům nováček SK Sahara Vědomice. Soutěž je tak přesně ve své polovině.

 

Prvním utkáním bylo derby s otázkou: Podaří se konečně Olympii poprvé porazit městského rivala? Předvedená hra obou týmů v předchozích utkáních tomu nasvědčovala. Po úvodním hvizdu se oba týmy snažily získat výhodu, kterou by mohl být první vstřelený gól. To se podařilo Olympii zásluhou Andrové, která po samostatném úniku ve 3. minutě nadvakrát protlačila míč za záda Havlíkové – 0 : 1. Vstřelená branka znamenala snahu o vyrovnání na straně FKR a pečlivou obranu na straně Olympie, přes kterou se hráčky FK těžko prosazovaly. Přesto se ke gólovému zakončení dostaly, ale v bráně Olympie čarovala Vacíková. A když už byla překonaná, obětavě zasáhla Jungová. V závěru už hubené, ale šťastné vítězství hráčky Olympie uhájily – 0 : 1.

 

Druhý zápas hrál FK Rakovník s Vědomicemi. Svoji převahu dokázaly hráčky FKR přetavit v prvním poločase v pět branek. Jasný vývoj utkání si však zkomplikovaly v poslední desetiminutovce svou laxní hrou v obraně. Vítězství přesto uhájily. O sedm branek v síti Vědomic se zasloužily 3 x Bezchlebová a Lodeová, 1 x Maňasová. Konečné stav  - 7 : 5.

 

Třetím utkáním byl souboj Olympie s Vědomicemi. Od úvodu byl zápas nečekaně vyrovnaný. Soupeř 2 x vedl, ale Olympie vždy rychle srovnala a před koncem poločasu šla do vedení. Druhý poločas už byl v režii Olympie, která přidala další 4 branky. O sedmigólový příděl do sítě Vědomic se zasloužily 2 x Dubcová a Adéla Brabcová, 1 x Jungová, Andrová a Kieryková. Konečné skóre  - 7 : 2.

 

Vedoucí týmu Olympie Jaromír Štefan: „Za výhru v derby musím vyzdvihnout brankářku Vacíkovou, která měla lví podíl na prvním vítězném utkání s FKR. Ve druhém utkání jsme se přesvědčivě prosadili svou kombinační hrou až ve druhém poločase.“

 

Vedoucí týmu FKR Zdeněk Učík: „V derby jsme měli více šancí, ale ani jednu jsme nedokázali proměnit, proto jsme prohráli. V druhém utkání jsme si bezstarostnou hrou zbytečně zkomplikovali jeho závěr.“

 

Sestava Olympie: Vacíková – Jungová, Brabcová Adéla, Brabcová Alžběta – Andrová, Dubcová, Kieryková.

 

Sestava FKR: Havlíková – Kubešová, Ajksnerová, Fedorková, Rubešová – Lodeová, Maňasová, Frenclová, Bezchlebová, Tománková.