19.kolo 27.5.2017 FK Rakovník - Baník Ostrava

01.06.2017 09:40

FK Rakovník  - FC Baník Ostrava  7 : 3  (3 : 2)

 

Po třítýdenní pauze přivítaly hráčky FKR na svém domovském hřišti v Lánech soupeře zvučného jména, ale bezkonkurenčně v 2. lize nejslabšího.

Úvod utkání rakovnické hráčky, zřejmě díky podcenění, prospaly a také ve 4. minutě inkasovaly – 0 : 1. Za čtyři minuty však bylo vyrovnáno po samostatném úniku Fedorkové – 1 : 1. V 31. minutě chybovala obrana FKR a Baník šel opět do vedení – 1 : 2. V 39. bylo vyrovnáno, když centr Ajksnerové zužitkovala Maňasová – 2 : 2. V poslední minutě šel Rakovník poprvé do vedení po sóle a patičce Kubešové na Bezchlebovou, na kterou zívala prázdná branka – 3 : 2.

Kombinační a hlavně zrychlená hra ve druhém poločase přinesla i více gólů. V 48. minutě se svým důrazem prosadila z malého vápna Bezchlebová, v 61. minutě Bezchlebová přihrávala a do prázdné zakončovala Fadrhoncová – 5 : 2. V poslední desetiminutovce padly další tři branky. Nejprve Baník snížil, aby v 83. minutě vrátila pro FKR náskok tří branek do prázdné zakončující Lodeová – 6 : 3. Konečnou podobu skóre dala v poslední minutě Kubešová střelou opět do prázdné branky po pěkné akci a ještě lepší přihrávce Landeskové – 7 : 3.

 

Milan Klos: „Špatný vstup do utkání zapříčinila naše neurovnaná hra se spoustou nakopávaných míčů. Od 30. minuty jsme konečně začali hrát to, co umíme a ve druhé půli už to byla naše exhibice korunovaná po kombinačních akcích do prázdné branky. Potěšil mě návrat Landeskové, která ukázala, jak bude pro náš tým přínosem.“

 

Sestava: Havlíková – Tománková, Kubešová, Brücknerová, Ajksnerová (60. Podpěrová) – Černá (51. Lodeová), Fedorková, Rubešová, Fadrhoncová (80. Mynajová) – Bezchlebová (75. Landesková), Maňasová. Trenér: Milan Klos.