16. kolo: LIBEREC - RAKOVNÍK 0:0

30.05.2009 14:30

Slovan Liberec – FK Rakovník 0:0

Další kolo II. ligy žen poslalo hráčky FKR do Liberce, který je na druhém místě tabulky a bojuje o návrat mezi elitu. Rakovnické hráčky odjely do místa konání jak bez trenéra Janoty, tak bez hráčky Zelenkové.

Taktika tak byla jasně dána od prvních minut. Zkusit vytvořit neprostupný obranný val a vydržet neinkasovat a přivést tak cenný bod. Rakovnickým hráčkám nahrálo i počasí. Hlavní plocha byla pod vodou, a tak se hrálo na umělé trávě, která měla menší rozměry, než hlavní hřiště. Tento fakt také rakovnickým hráčkám pomohl. Když se k tomu přidal i bezchybný a bravurní výkon brankářky Moniky Pavlíčkové, tak vzniklo to, v co všichni tajně doufali. Rakovnické hráčky po bojovném výkonu vydřely bezbrankovou remízu.

Jan Janota: „Dnes to nebylo zrovna o fotbalovosti, ale i takové zápasy se musejí někdy sehrát. S bodem jsem já i hráčky moc spokojeni.“

FKR: Pavlíčková – Novotná – Liprtová, Brabcová, Polanecká – Andrová (55. Buřtová), Joglová, Stránská, Šachová – Kvapilová (70. Zíková), Pilíková.

Družstvo vedl: Zdeněk Učík.

 

Zápas očima Libereckých:

Ženy Slovanu překvapivě ztratily dva body

FC Slovan Liberec v. Rakovník 0:0

30. května 2009

Z důvodu špatných klimatických podmínek a podmáčeného hřiště, si Slovan přeložil utkání z přírodní trávy v Krásné Studánce na umělou trávu na Slovanu. Všichni si od toho slibovali kvalitní kombinační hru domácích, která by je měla dovést k vítězství.
Od úvodních minut liberecké hráčky sice zatlačily soupeře, ale nepřesnost a hra bez nápadu a kombinace nevadla k ohrožení branky soupeře. První vážná akce přišlave 4. minutě, kdy centr Svobodové Kovářová trefila hlavou jen do golmanky. V 16. min. napřáhla opět Kovářová, ale střelu po břevno golmanka hostí vyrazila na roh. Ve 20. min. rakovnickou golmanku překvapila střelou z půlky Svobodová, ale míč směřující do branky napodruhé chytla na lajně. Pak ve 30. minutě naběhla na centr Matějkové Ubiasová, ale špatně trefila míč a ten skončil v náručí brankařky hostí. Ve 32.min dostala míč za obranu Kovářová ale nedokázala přehodit vybíhající golmanku. Domácí se stále pokoušeli dlouhými nákopy překonat obranu hostí, ale na mokrém a rychlém terénu většina míčů končila v zámezí. Poločas tak skončil bez branek.
Do druhého poločasu domácí nastoupili s odhodláním zpřesnit hru a kombinační hrou po křídlech překonat soupeře. Hosté se však vybičovali k neúnavnému bránění své branky. Přesto, že domáci doslova přišpendlili rakovnické dívky k vápnu, nedokázali se prosadit. Střelecké pokusy Kovářové, Svobodové, Matějkové, Sitové a Kotkové končili mimo tyče nebo je kryla dobře chytajích golmanka Rakovníka. Hosté kouskovali hru a tak nepustili Slovan do trvalého tlaku. Pozorně bránili a aktivně napadali rozehrávku domácích ve středu pole. Ani řada centrů a rohových kopů k tíženému vstřelení branky nepomohli hlavičkářkám Kovářové a Pižlové, které se nemohly prosadit v zahuštěné obraně.
Nejblíže gólu byla Matějková, která v 78. minutě trefila břevno rakovnické branky a v 89. min. centr Matějkové nasměrovala mezi tyče Pižlová, ale galmanka byla na místě.
Tak se zrodilo překvapní 16. kola, kdy nasazení, obětavost a pozorná obranná hra rakovnických děvčat zvítězili nad fotbalovým ale podprůměrným výkonem domácích. Hosté se zaslouženě radovali ze získaného bodu.
Trenér Liberce - M. Pižl :
" Děvčata hrála velmi špatně, bez nasazení a srdíčka. Hra postrádala výbušnost, přesnou rozehrávku, moment překvapení a přesné zakončení. to náš nejslabší výkon hodný tak III.ligy."