16.kolo 29.4.2017 FK Rakovník - SK DFO Pardubice 1:2

01.06.2017 09:26

Těsná prohra s exligovými Pardubicemi !

 

 

FK Rakovník  - SK DFO Pardubice  1 : 2  (0 : 2)

 

Na domovském hřišti v Lánech přivítaly hráčky FK Rakovník v loňské sezóně ještě prvoligový tým, se kterým v základní části uhrály v bezbrankovou remízu.

Od první minuty byla větší aktivita na kopačkách hráček domácího týmu, které dokázaly přetavit jen v sérii rohových kopů. Z jednoho z nich zakroutila míč Lodeová tak, že se od břevna odrazil do pole. Po další šanci Kubešové však v 19. minutě propadla levá strana obrany FKR a Pardubice se jednoduše dostaly do vedení – 0 : 1. A za dvě minuty bylo ještě hůř. Z autového vhazování u velkého čtverce hostí přišla ztráta míče a rychlý protiútok, z kterého pardubická hráčka prostřelila Havlíkovou – 0 : 2. Zbytek poločasu pak byl ve znamení marné snahy o vstřelení kontaktního gólu, navíc soupeř nevynechal jedinou příležitost ohrozit branku FKR a jeho akce byly navíc nebezpečnější.

Druhý poločas už byl ze strany Rakovníka mnohem povedenější. Hráčkám FKR se dařila kombinace, byly bojovnější, což ve výsledku znamenalo, že nepustily hostující tým na vlastní polovinu. V 59. minutě se konečně vydařila akce, na jejímž konci byla křížná střela Fedorkové po dlouhém autovém vhazování Lodeové – 1 : 2. Ve zbylé půlhodince hlavně Lodeová zásobovala pokutové území Pardubic centry z trestných kopů, ale ke gólovému zakončení se domácí hráčky nedostaly.

 

Milan Klos: „Holky můžu pochválit jen za druhý poločas. I když se nám nepodařilo vyrovnat, hra byla přesně to, co si představuji,.“

 

Sestava: Havlíková – Novotná, Kubešová, Ajksnerová - Černá, Fedorková, Rubešová, Lodeová – Maňasová, Bezchlebová, Fandrhoncová. Trenér: Milan Klos.