17. kolo: RAKOVNÍK - TRUTNOV 5:1

06.06.2009 14:00

FK Rakovník – ŽFK Trutnov 5:1 (3:1)

V posledním letošním domácím vystoupení v rámci II. ligy žen přivítaly rakovnické hráčky na svém hřišti rivalky z Trutnova. Od prvních minut se hrál mezi oběma vápny vyrovnaný fotbal. Domácí hráčky byly ale nebezpečnější a dravější v pokutovém území a měly větší hlad po gólech. Uklidnění do jejich řad přinesla parádní střela Zelenkové z vápna – 1:0. Chvilku na to utekla po levé straně nejlepší rakovnická hráčka Bianka Joglová. Přesným centrem našla Androvou, jež nezaváhala – 2:0. Pak rakovnické hráčky upadly do uspokojení, což Trutnov využil je snížení – 2:1. Klid do domácích řad přinesla znovu Andrová, která si seběhla na střílený centr a poslala míč pod břevno – 3:1.

Ve druhé části domácí hráčky nedopustily drama. Zelenková předvedla krásnou individuální akci, kterou zakončila střelou podél vyběhnuvší brankářky – 4:1. Poslední slovo měla střídající Pílíková, která do branky dorazila od tyče odraženou střelu Joglové – 5:1.

Jan Janota: „Byl to výborný kolektivní výkon a zároveň hezké rozloučení s domácím prostředím. Holky si zahrály pěkný fotbal a daly krásné branky, za což zaslouží pochvalu.“

FKR: Pavlíčková – Novotná – Liprtová, Brabcová, Polanecká – Andrová (75. Pilíková), Zelenková, Joglová, Šachová (46. Buřtová) – Kvapilová (60. Kieryková), Stránská.

Trenér: Jan Janota