14. kolo: MALÁ SKÁLA - RAKOVNÍK 0:2

09.05.2009 14:00

SK Malá Skála - FK Rakovník 0:2 (0:1)

V dalším kole II. ligy žen odjely hráčky FKR na hřiště Malé Skály, která měla před tímto duelem jen o tři body méně. Povinnost tedy velela Rakovníku, aby vyhrál a odskočil od sestupových pásem do klidných vod.

V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal, ale pouze mezi oběma vápny. Do šancí se nedostávalo ani jedno družstvo. Výjimka přišla po půlhodině hry, kdy chybovala domácí stoperka. Míč vybojovala netradičně v útoku hrající Stránská a prostřelila brankářku - 0:1.

Druhý poločas byl ve znamení domácí snahy o vyrovnání. Rakovnické hráčky ale velice precizně bránily. Rozhodující moment přišel v 70. minutěm kdy Stránská prošla přes tři protihráčky a pěknou střelou nedala brankářce šanci - 0:2. Tento gól domácí snahu zlomil a utkání už se jen dohrálo.

Hodnocení trenéra: "Byl to bojovný zápas, ve kterém jsme museli improvizovat se setavou. Holky měly ale větší vůli po vítězství a zaslouženě vezou tři body."

Sestava FKR: Pavlíčková - Novotná - Polanecká, Brabcová, Liprtová - Pilíková, Zelenková, Šachová - Kieryková (70. Buřtová), Stránská, Zíková (60. Kvapilová).

Trenér: Jan Janota