13. kolo: RAKOVNÍK - VARNSDORF 2:2

02.05.2009 14:00

FK Rakovník - Slovan Varnsdorf 2:2 (2:1)

V dalším kole II. ligy žen přijelo do Rakovníka družstvo Slovanu Varnsdorf. Oba celky dělily v tabulce dva body, což byla motivace pro domácí hráčky, které by v případě vítězství o bod své soupeřky přeskočily.

Začátek zápasu nasvědčoval tomu, že by to mohlo Rakovníku vyjít. Popár minutách se totiž za vápnem opřela do míče Brabcová a parádní střelou poslala FKR do vedení - 1:0. Po půlhodině hry bylo ale vyrovnáno. Šachová faulovala ve svém vápně unikající soupeřku a Pavlíčková byla proti penaltě bezmocná - 1:1. Závěr poločasu sice herně patřil hostujícím hráčkám, ale střelecky se prosadila domácí Kieryková, jenž překvapila brankářku povedeným obstřelením - 2:1. Bohužel ještě v průběhu první části musela ze hry zraněná Joglová, což byla citelná ztráta.

Druhá část byla ve znamení tlaku Varnsdorfu, který nechtěl odjet bez bodu. Rakovnické hráčky ale svoji slabší fotbalovost nahrazovaly velikou bojovností a nasazením. Vše se rozhodlo v 87., kdy se kolem Polanecké obtočila útočnicea střelou pod břevno rozhodlao dělbě bodů - 2:2.

Hodnocení trenéra: "Je to velká škoda, že jsme ty tři minutky nepřečkali. Tři body by byly super. Na druhou stranu, když se podívám na průběh zápasu, tak je remíza spravedlivá."

Sestava FKR: Pavlíčková - Joglová (34. Kvapilová, 73. Pilíková) - Stránská, Brabcová, Liprtová - Polanecká, Novotná, Zelenková, Šachová (75. Buřtová) - Kieryková, Zíková.

Trenér: Jan Janota