12.kolo 18.3.2017 FK Rakovník - Pardubice

20.03.2017 11:43

S exligovými Pardubicemi bez branek !

 

FK Rakovník  - SK DFO Pardubice  0 : 0  (0 : 0)

 

První mistrovské utkání jarní části II. ligy sehrály rakovnické hráčky na umělce v Rynholci s loni ještě prvoligovým týmem.

Od prvních minut zápasu dokazoval pardubický tým, že si přijel pro tři body. Podporu dostal i od rakovnických fotbalistek, kterým se hra nedařila. V koncovce však byli hosté naštěstí nedůrazní a také nepřesní. Jejich útočná snaha končila na zkušené obraně FKR v čele s brankářkou Havlíkovou. Paradoxně největší šanci měla v 32. minutě domácí Bezchlebová, která šla sama na brankářku, ale trefila jen její nohy a dorážka Maňasové skončila těsně vedle.

Ve druhém poločase postupně hráčky FKR přebraly iniciativu. Narůstající tlak vyústil v 69. minutě do největší šance, kterou byl trestný kop těsně za velkým čtvercem. Kubešová ho kopla velmi dobře, ale hostující brankářka předvedla neuvěřitelný zákrok a konečky prstů ho vytěsnila na roh. V poslední desetiminutovce nápor domácích ještě zesílil, přinesl další šanci, ale v přehuštěném prostoru před pardubickou brankou nedokázala v 84. minutě žádná z rakovnických hráček dopravit míč za brankovou čáru.

 

Milan Klos: „První utkání jarní části a velké očekávání. Příprava se vydařila, i výsledky přípravných zápasů nasvědčovaly herní pohodě. Vstup do zápasu nám ale nevyšel. Nervózní hra přinášela hodně ztrát míčů a zbytečné chyby. Změna taktiky do druhé půle přinesla převzetí iniciativy a také tlak, z něhož přišly dvě šance, které však excelentně zmařila hostující gólmanka. Z výsledku a ze hry v druhém poločase mám radost. Děkuji všem hráčkám.“

 

Sestava: Havlíková - Tománková, Kubešová, Lodeová - Brücknerová, Fedorková, Frenclová, Černá (76. Ajksnerová) – Maňasová (85. Novotná), Bezchlebová, Fandrhoncová. Trenér: Milan Klos.