2. kolo: INFERNO - RAKOVNÍK 0:1

06.09.2009 10:30

Cenné tři body z Prahy

Inferno Praha – FK Rakovník 0:1 (0:0)

Ve druhém kole II. ligy žen odjely fotbalistky FK Rakovník do Prahy, kde se utkaly s novým týmem – Inferno Praha. Družstvo je složeno vesměs z bývalých extraligových hráček, ale také Rakovník odjel k zápasu v plné zbroji.

První poločas nepřinesl mnoho fotbalového. Hra byla neustále rozkouskovaná. Chyběla plynulost a přesná kombinace. Hráčkám prakticky stačil prostor mezi oběma vápny. O jediný vzruch se postarala dvakrát Joglová svými střelami ze střední vzdálenosti, ale bez efektu.

Do druhé části přeházel trenér Janota některé hráčky na různých postech a na výkonu to bylo znát. Rakovnické fotbalistky se více tlačily před pokutové území domácích, až byly odměněny. Zelenková vypíchla míč pro K. Roubíkovou, která utekla obraně. Na velkém vápně se zbavila protihráčky a střelou k tyči rozhodla utkání – 0:1. Závěr rakovnické hráčky zvládly, byť jim bylo z tlaku Inferna někdy hodně horko.

Jan Janota: „Byl to podobný zápas jako minulý týden doma s K. Vary, ale tentokrát se štěstí v podobě vstřelené branky přiklonilo na naši stranu. Odtud moc týmů vozit body nebude. Holky zaslouží poděkovat.“

FKR: Pavlíčková – Krobotová – Vajcová, Brabcová, Liprtová – Andrová (75. Lapáčková), Joglová, Novotná (65. Kieryková), K. Roubíková (77. Ferenčíková) – Zelenková, Stránská. Trenér: Jan Janota