1.kolo 2013/2014

25.11.2013 06:09

Na úvod futsalistky FK Rakovník a SK Kladno bez problémů !

 

Druhým rokem pokračuje ženský futsal podle nového modelu soutěží pořádaných Komisí futsalu FAČR. Nyní je v divizi 9 týmů a hraje 2 x každý s každým v celkem osmi hracích dnech. Hraje se od listopadu do konce února, každý zápas trvá 2 x 15 minut hrubého času.

První turnaj pořádal tým FK Rakovník ve stochovské hale a na úvod celé divizní soutěže měl za soupeře, stejně jako loni, ženy FC Balticflora Teplice. Kvalita byla od prvních minut na sálovkách děvčat FKR, ale trvalo pět minut než protlačila míč do branky Jungová po krásném pasu Novotné. V 8. minutě se prosadila Košvancová, soupeř však do přestávky dokázal snížit po hezké, ale náhodné patičce. Ve druhém poločasu už rakovnická děvčata žádné komplikace nepřipustila a po dvou brankách Poláčkové a své druhé Jungové jasně zvítězila 5 : 1.

Druhý zápas s ŠT ZOO Ústí nad Labem měl obdobný průběh, ovšem trvalo celých 12 minut, než střelou k tyči otevřela gólový účet Dubcová. Minutu před koncem poločasu mohla skóre navýšit Vedralová, ale penaltu za faul na Košvancovou nasměrovala do brankářky. Ve druhé půli už rakovnické hráčky svou převahu gólově vyjádřily. Dvakrát se trefily Dubcová, která zaznamenala hattrick a dvakrát Jungová, která se stala se čtyřmi góly nejlepší rakovnickou střelkyní víkendu. FK Rakovník porazil ZOO Ústí n. L. 5 : 0.

Sestava: Votíková – Vedralová, Jungová, Novotná – Dubcová, Poláčková, Košvancová.

 

Po FK Rakovník nastoupil ke svým úvodním zápasům ve stochovské hale tým SK Kladno, jehož základ tvoří hráčky fotbalového FK Rakovník.

V prvním zápase s AC Uragán Ústí nad Labem bylo vidět, že se hráčky Kladna na palubovce hledají a stálou převahu nemohli přetavit v branku. To se povedlo až ve 12. minutě Káňové po přihrávce Plzákové. Druhý poločas byl obrazem prvního i s jednou vstřelenou brankou. Tu zaznamenala Necidová do prázdné branky po nezištné přihrávce Iljinové. Kladno porazilo Uragán Ústí n. L. 2 : 0.

Ve druhém zápase čekal na kladenské futsalistky nováček R. S. C. Čechie Slaný. Převaha Kladna byla zřejmá, ale do vedení šel tým ze Slaného. Možnému překvapení však zabránila zejména dvojice Plzáková, Necidová. Ještě do poločasu se dvakrát trefila Necidová po přihrávce Plzákové a jednou Plzáková po přihrávce Necidové. I po přestávce fungovala spolupráce zmíněné dvojice, po které padly dva góly v 17. a 29. minutě ze sálovek Plzákové a Necidové. Čechie Slaný sice snížila na 4 : 2, ale uklidnění v 28. minutě přinesla tentokrát spolupráce střílející Káňové a přihrávající Denisy Fedorkové. Konečné skóre bylo 6 : 2.

Sestava: Abbrentová – Vajcová, Kieryková, Fedorková I., Řezáčová, Iljinová – Plzáková, Necidová, Fedorková D., Lodeová, Káňová.